El passat dimarts 26 d’abril, des de l’Associació Feminista Espai Violeta vam organitzar un acte centrat en l’esport i la igualtat d’oportunitats amb la presentació de la guia municipal “Esport i Gènere” que ha impulsat l’Institut Barcelona Esports (IBE).

Amb la presència entre nosaltres del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, vam poder compartir una interessant xerrada sobre gènere, sexe i pràctica esportiva. Escudé va destacar com a través dels diferents apartats, la guia reflexiona sobre la construcció del gènere i els estereotips que se’n deriven i proposa canvis per reduir desigualtats en clau de gènere i mesures d’igualtat, que evitin qualsevol tipus de discriminació entre homes i dones en les entitats esportives.

“Totes aquestes accions són el pas previ al desenvolupament del pla d’igualtat, un conjunt ordenat de mesures per aconseguir a les entitats la igualtat d’oportunitats per a tothom”, va explicar el regidor.

Un dels temes tractats durant l’acte és el llarg camí que encara queda per recórrer per que les dones que practiquen esport ho facin amb els mateixos reconeixements i oportunitats que els homes.

David Escudé, durant l’acte organitzat per l’Associació Feminista Espai Violeta / ESPAI VIOLETA

També es va comentar el fet que encara a dia d’avui l’esport femení no té el mateix reconeixement que l’esport masculí. Les dones encara han de passar per situacions de falta de respecte per ser dones, quan estan desenvolupant una feina que normalment ocupen homes; com ara l’arbitratge, on ocupen un percentatge molt baix respecte a la plantilla dels àrbitres, i recentment s’ha vist com una àrbitra va estar a punt de ser agredida per un entrenador de futbol de categories inferiors.

“El repte que tenen clubs i institucions és fomentar encara més l’esport femení, i també aconseguir que les juntes directives de clubs, i també les empreses, tinguin més presència femenina”, va comentar el regidor David Escudé.

La guia “Esport i Gènere”, impulsada per l’Institut Barcelona Esports (IBE). / ESPAI VIOLETA

En l’acte hi van prendre part representants de diversos clubs esportius de la ciutat com ara Sant Martí Esports o el CD Jupiter, entre d’altres.

Des de l’Espai Violeta volem agrair la gran tasca de promoció de l’esport femení, la creació del gabinet d’equitat de gènere a l’esport, la proliferació d’eines per fomentar la plena igualtat de dones i homes en la pràctica esportiva o el reconeixement a les atletes i professionals de l’esport femení, de l’equip de la regidoria d’esports, que mostren una ferma voluntat i una disposició a treballar per la igualtat efectiva en totes les etapes de l’esport a totes les edats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s