Nascuda a Esplugues de Llobregat el 13 de març de 1971, Carme Chacón Piqueras ens va deixar el 9 d’abril del 2017.

Carme Chacón

Mare, política, docent i advocada. La Carme va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona i es va continuar formant realitzant  estudis de postgrau al Osgoode Hall Law School de Toronto, a la Universitat de Kingston i la Université Laval de Quebec (Canadà).El món del dret i la docència del mateix van ser la seva altra passió, donant classe fins la seva mort.

La seva trajectòria política comença quan es fa afiliar de ben joveneta a la JSC i al PSC. La seva carrera política comença per la seva ciutat d’origen on va arribar a ser primera tinenta d’alcaldessa. Diputada per Barcelona en la VII, VII, IX i X Legislatura, les últimes dues com a cap de llista.

Va ser nomenada com Ministra de vivienda amb Zapatero en 2007 i posteriorment de Defensa, on passa a l’hemeroteca nacional al ser la primera dona en ocupar el càrrec i passar revista a les tropes embarassada del Miquel.

L’any 2012, trenca un altre sostre de cristall més presentant-se com a candidata a la secretaria general del PSOE contra Alfredo Pérez Rubalcaba on perd per només 22 vots. L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va atorgar-li, el 26 d’abril de 2017, la distinció de filla predilecta de la ciutat a títol pòstum.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s