Maria Dolors Renau i Manent (Barcelona, 1936 – Sant Cugat del Vallés, 2019). Psicòloga, pedagoga i política espanyola.

Maria Dolors Renau i Manent

Va exercir com a psicòloga infantil a l’Hospital de Sant Joan de Deu de Barcelona i més tard a l’Institut Ortopedagògic de l’Hospital Nen Déu de Barcelona.

Fundadora i coordinadora de l’Equip Socio-Pedagògic de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, i fundadora i directora de l’Escola d’Educadors Especialitzats Flor de Maig de la Diputació de Barcelona.

Als anys 80, i ja militant del Partit dels Socialistes de Catalunya, fou elegida Diputada al Congrés per Barcelona, mantenint l’escó des de 1982 fins 1989.

Entre 1986 i 1988 exercí com a directora general de Protecció Jurídica del Menor, depenent del Ministeri de Justícia.

Nomenada membre del Parlament Europeu per designació de les Corts Generals, va formar part de les comissions de Salut, Consum, Medi Ambient i Drets de les Dones (1986-1987).

L’any 1999 és elegida presidenta de la Internacional Socialista de Dones, òrgan representetiu de dones dirigents de partits socialistes, laboristes i socialdemòcrates de 97 paisos diferents, responsabilitat que va desenvolupar fins l’any 2003. Renau va treballar des d’aquesta organització per feminitzar la política, els partits polítics i els entorns socials de les dones.

De 1993 a 2003 va exercir laboralment com a directora del gavinet de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i més tard com a comisionada de presidencia per les xarxes internacionals d’Igualtat i Ciutadania.

Autora de diverses obres i articles de pedagogia i feminisme, va centrar-se en la formació de dones polítiques, després de jubilar-se. Fou condecorada al llarg de la seva trajectòria amb premis de prestigi com la Medalla al treball President Macià, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya o la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s