Jutgessa i jurista estatunidenc, va destacar pel seu va treball en pro de la igualtat legal de gènere. Va néixer a Brooklyn, Nova York, en 1933, en una família d’immigrants jueus. De classe mitjana, va ser una excel·lent estudiant, i es va convertir en la segona dona a ser nomenada Jutgessa de l’alt tribunal estatunidenc.

Quién era Ruth Bader Ginsburg, jueza de la Corte Suprema de Estados Unidos?  - AS USA

En 1954 va ingressar a la prestigiosa Universitat de Cornell, on va conèixer al seu futur espòs, Martin Ginsburg, amb qui va tenir un fill i una filla.

Continua la seva formació a Harvard i Columbia, on va batallar constantment contra la discriminació de gènere i on es va convertir en una excel·lent estudiant, en totes dues universitats per per a trobar treball fins a ser nominada a jutgessa per Bill Clinton.

Fotos: La vida de Ruth Bader Ginsburg, en imágenes | Internacional | EL PAÍS

En 1993 va ser nomenada jutgessa de la Cort Superem sota el mandat de Bill Clinton, càrrec que va ocupar fins a la seva mort en 2020. Va ser la segona dona a ser nomenada Jutgessa de l’alt tribunal estatunidenc i consegüentment advoca pels drets i igualtat d’oportunitats per a les dones. També va votar a favor de la legalització del matrimoni entre parelles del mateix sexe als Estats Units.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s