Jugar és una de les dinàmiques en les que els més menuts aprenen a sociabilitzar-se i a relacionar-se en un determinat grup de convivència. I és jugant com els nens i les nenes aprenen valors, desenvolupen actituts i coneixen i assimilen els rols que defineixen els comportaments futurs.

Les joguines, la seva publicitat i els estereotips associats a qui juga (nena o nen), i amb què juga, ens mostren que encara en massa establiments on venen jocs, els missatges, imatges i recursos associen tots els productes lúdics relacionats amb les tasques de la llar, la cura i criança de nenes i nens, la bellesa o la moda, a les nenes. En canvi, el ventall de joguines adreçades als nens son tan nombrosos com variats; cotxes, pilotes de futbol, aparells electrònics, joguines de construcción o armes de joguina.

Jocs i joguines ni tenen gènere ni tenen sexe. Qualsevol infant hauria de poder jugar amb productes adaptats a la seva edat, i cap etiqueta social ha d’influir o determinar a qui va adreçat un determinat joc.

Quan fem la carta als Reis o al Pare Noel, pares i mares hem de recordar que és sota la nostra responsabilitat conduir els fills i filles vers l’aprenentatge igualitari, i trencar amb els estereotips socials que masculinitzen o feminitzen els jocs i joguines.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s