Nascuda a París, Emma pertanyia a una família acomodada fins que els seus pares van decidir divorciar-se, i en conseqüència, es va mudar a Oxford. Allí va ser on es va apuntar a unes classes de teatre en les quals una de les seves professores la va animar per a apuntar-se al càsting d’Harry Potter, saga que la va veure créixer i que va convertir a l’artista en una icona del cinema.

Conforme van passar els anys i l’experiència en aquest món, Emma va decidir exterioritzar els seus ideals feministes per a conscienciar, en la mesura que sigui possible, a totes les persones del seu voltant i crear un ambient en el qual regni la igualtat. El seu compromís amb la lluita feminista ha convertit a Watson en un exemple a seguir per a tot el públic, arribant a convertir-se en ambaixadora de l’ONU de Dones en 2014.

Però no sols això. L’actriu ha mostrat la seva part més activista amb el projecte “He For She”. Aquesta iniciativa té com a fi fer partícips als homes per a aconseguir la igualtat i trencar definitivament els rols de gènere que ens vénen assignats des que naixem: “Si no has construït una llar, no t’has casat, no tens un bebè o encara estàs descobrint coses, no tens res segur en una edat en la qual se suposa que ja hauries de tenir-ho. Això genera ansietat”, va explicar la model en una entrevista recentment.

No obstant això, aquest camí no ha estat el més fàcil. La seva implicació amb la causa ha fet que tots els seus actes es col·loquin instantàniament en el punt de mira, rebent en alguna ocasió més d’una crítica per aparèixer en topless públicament. Uns comentaris als quals va donar resposta ràpidament: “El feminisme va sobre donar poder d’elecció a les dones, no és un pal amb el qual colpejar-les”.

La intèrpret també ha donat suport a aquestes idees de manera econòmica, donant més d’un milió d’euros a un fons per a les víctimes d’assetjament o abús sexual en la indústria del cinema a Anglaterra fa tan sols dos anys.

No hi ha dubte que gràcies al seu fort i decidida personalitat, Emma ha aconseguit conquistar els cors de mig món. Prova d’això és el seu nomenament en 2019 com una de les cinc dones més admirades del món, segons una recerca internacional de dades. Ara, l’actriu dóna la benvinguda a una nova dècada i ho farà fidel a les seves idees i marcant un abans i un després en la seva generació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s