Francesca Martín i Vigil
Nascuda a València el 2 d’abril de 1947, ens va deixar a Barcelona l’any 2002.

Pedagoga i política d’origen valencià que va desenvolupar la seva carrera política a Catalunya, on va culminar la seva trajectòria com a Senadora per Barcelona del PSC (PSC-PSOE) a la VI Legislatura (1996-2000) i Diputada per Barcelona al Congrés dels Diputats a la VII Legislatura (2000-2002).

Va començar a desenvolupar la seva professió com a docent a un centre de Canovelles, tot i que poc temps més tard s’incorporà a la Cooperativa d’Ensenyament Sant Esteve de Granollers.

El seu primer pas en política fou a la candidatura municipal socialista de Granollers, on fou escollida primera tinenta d’alcalde l’any 1987, i on va exercir com a regidora fins l’any 1995.

Entre 1990 i 2000 va ocupar la Secretaria de les Dones del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), i va liderar el Lobby Europeu de Dones Catalanes.

Entre 1996 i 2000 i ja com a senadora, fou vicepresidenta segona de la Comissió d’Afers Iberoamericans.

Escollida diputada a les Corts Generals l’any 2000, fou vicepresidenta segona de la Comissió de Cooperació Internacional pel Desenvolupament fins l’any 2002, en que va morir després d’una llarga malaltia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s