«Yo no soy esa», de Mari Trini

La cantant murciana Mari Trini sempre va preservar una imatge fosca, culta i enigmática cantant a una societat força misògina amb una aparença tranquil·la i senzilla, va convertir-la amb el temps amb un ícone lèsbic de la Transició Espanyola.

En aquesta cançó publicada l’any 1971, la cantautora ja definia bé la seva lluita com a dona i contrària a la idea bàsica que l’home espanyol dels setenta tenia de les dones. Ella era tot el contrari; rebel, desafiant, ni cómplice ni dócil amb els homes.

La seva primera intervenció a la TVE de l’època ja és historia. Fou la primera dona a la historia de la televisió del nostre país en aparéixer vestida amb uns pantalons texans, desafiant els preceptes de la seva época, trencant amb la imatge de fragilitat i de sensualitat habitual de les artistas femenines d’aquells anys 70.

La negativa a vestir com les clàssiques noies ye-ye de l’època, les seves sòbries vestimentes i la seva actitud davant la premsa va generar que fos titllada de borratxa o “marimacho” i va lluitar de manera intensa per mantenir un mur de discreció que va aixecar al voltant de la seva vida personal.

🎧 Escucha la Playlist Feminista al completo aquí.

Videoclip

Letra

Yo no soy esa que tú te imaginas
Una señorita tranquila y sencilla
Que un día abandonas y siempre perdona
Esa niña si, no
Esa no soy yo

Yo no soy esa que tú te creías
La paloma blanca que te baila el agua
Que ríe por nada diciendo sí a todo
Esa niña si, no
Esa no soy yo

No podrás presumir jamás
De haber jugado
Con la verdad, con el amor
De los demás

Si en verdad me quieres, yo ya no soy esa
Que se acobarda frente a una borrasca
Luchando entre olas encuentra la playa
Esa niña si, no
Esa no soy yo Pero si buscas tan sólo aventuras
Amigo, pon guardia a toda tu casa
Yo no soy esa que…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s