Amb motiu de la commemoració arreu del 25N, dia internacional contra les violències vers les dones, el grup Homes Igualitaris Socialistes (HIS) va llençar una campanya viral per conscienciar els homes de l’impacte real de les dades relatives a les violències vers les dones.

La campanya la composen diversos missatges on es mostren dades estadístiques relatives a dones assassinades, assetjades, que han experimentat algun tipus de violència, etc, acompanyades del lema #TuPasividadTambienMata i una frase que usa les mateixes xifres en un contexte més visual.

Involucrar els homes

L’objectiu de la campanya és involucrar els homes que romanen impassius i obligar a una presa de conciència per part d’aquells que encara avui en dia miren cap a una altra banda davant d’aquestes violències.

L’entitat crida els homes a actuar davant la preocupant naturalització que s’està fent dels fets violents vers les dones i molt particularment dels feminicidis dels que en som coneixedors. La violencia no forma part de l’ADN masculí i no podem admetre ningún pretexte o excusa davant de qualsevol expressió de violencia que es produeix vers les dones, i la passitivitat i el silenci ens converteix en cómplices.

La passivitat també mata lema de la campanya preten doncs remoure consciències, activar i  forçar el replantejament de molts homes que no consideren la violència masclista com una xacra i no s’involucren ni passen a l’acció.

Equip Espai Violeta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s