El ‘Data Feminism’: creant ciutats més sostenibles, pròsperes i resilients [Línia Xarxa]

Por: Núria Parlon

El món de les dades i de les noves tecnologies no es pot dissenyar ni avançar al marge del 51% de la població 

El sector digital i de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (les TIC) és, sens dubte, un dels motors econòmics i de transformació social i empresarial més importants i amb més potencialitats de l’era actual. Ha canviat la manera de comunicar-nos, d’endegar projectes i iniciatives a les ciutats i al món local i està suposant un rellevant nínxol d’ocupació i de noves startups que anirà en augment.

En aquest context en creixement, avui dia les dones hi estem clarament infrarepresentades, tant pel que fa al disseny de les noves tecnologies de les dades i d’intel·ligència artificial com als nuclis de poder i presa de decisions d’aquest sector.

Aquesta infrarepresentació augmenta les bretxes i els biaixos i, alhora, també té a veure amb el fet que les dones s’enfronten a múltiples obstacles per arribar a aquest sector i per formar part dels equips directius. 

  • Pots llegir l’article sencer publicar a Línia Xarxa AQUÍ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s